fredag 20 november 2015

Info från fritids


Till vårdnadshavare för barn på Vegas fritids

Nu är Tempus igång och de flesta vårdnadshavare har skaffat konto i Tempus för att kunna närvaroregistrera sina barn på fritids. Men det är fortfarande några som inte har gjort det och måste göra det snarast. För inom kort kommer vi helt att lämna det närvaroschema i pappersform som vi hittills har utgått från under dagarna då era barn är här. Är det så att vi framöver inte har tillgång till ett schema för era barn i Tempus, så vet vi inte när och om dom ska vara hos oss på Vega, och kan därmed inte ta ansvar för dom.
Ni som fortfarande inte skaffat ett konto i Tempus, gör det genom att gå in på följande internetsida: www.tempushome.se och klicka på länken ”Ansök om konto”. Följ sedan instruktionerna.
När ni lägger schema för era barn gör ni det enkelt via en dator eller en mobiltelefon (smartphone) eller surfplatta/iPad. Appar för Android och iOS-enheter finns att ladda ner.
Tanken med Tempus är att vi som pedagoger på fritids inte ska belastas med allt det pappersarbete som funnits hittills när det gäller närvaroschema och lappar om schemaändringar. Vi pedagoger spenderar flera timmar i veckan på detta. Med Tempus kan vi istället lägga den tiden på era barn och verksamheten. Så att era barn ska få en meningsfull vistelse på fritids och för att vi ska nå upp till målen för fritidshemmen i vårt arbete med era barn.
När ni lägger schemat ska ni bara fylla i de tider då era barn är på fritids. Alltså blir det fel om ni schemalägger tiden som 7-16:30. Den tiden då barnet är i skolan ska inte tas med. Så här fyller ni alltså i på rätt sätt: 7-8:10 och sedan 14:00 (skolans sluttid aktuella dagen) -16:30.
page1image15936
Sluttid skola 3:an (Skolstart 8:10)
Sluttid skola 4-5:an (Skolstart 8:10)
måndag tisdag 14:00 14:00
måndag tisdag 14:00 14:00
onsdag torsdag 13:00 14:30
onsdag torsdag 14:30 14:30
fredag 13:30
fredag 13:30
De dagar då era barn är lediga så måste ni fylla i detta i Tempus. Det blir fel om ni bara lämnar dagen ”blank”. Alltså, alla dagar ska vara schemalagda, oavsett om dom är lediga eller är på fritids. (bortsett från helgdagar)
En video som visar hur man shemalägger i Tempus: 
https://www.youtube.com/watch?v=xAZfWa_rk60
OBS! Viktigt är att ni skiljer på skola och fritids. Tempus är kopplat till fritids och Skola24 är kopplat till skolan. Som exempel måste ni sjukanmäla era barn i både Tempus och Skola24, annars är det en utav dessa verksamheter som missar den informationen.

Behöver du hjälp angående Tempus kontakta supporten: Tel: 0953-499009
E-post: support@tempusinfo.se

Med vänliga hälsningar, Personalen på Vega